100 vuotta keravalaista päätöksentekoa

julkaistu 07.10.2024 kategoriassa politiikka

Tällä kertaa blogi-kirjoitus ei sisällä sen suurempia mielipiteitä tai kannanottoja. Ehkä välillä voi mennä vähän kevyemmälläkin sisällöllä?

Kaupunginvaltuusto kokoontui kesäkuussa juhlavaltuustoon 100-vuotisen taipaleensa kunniaksi. Yhtenä osana tuota juhlatapahtumaa oli valtuuston ryhmäkuva nykyisin Nikkarinkruunin käytössä olevan rakennuksen edustalla Aurinkomäellä. Samassa paikassa on ikuistettu myös kauppalan ensimmäinen valtuusto vuonna 1924.

Se miksi halusin tästä aiheesta kirjoittaa liittyy sukujuuriini. Yhdenlainen ympyrä sulkeutui tuon kesäkuisen ryhmäkuvan muodossa. Isoisoisäni, kauppias Hannes Nurminen oli valtuutettuna kauppalan ensimmäisessä valtuustossa. Nyt 100 vuotta myöhemmin olen saanut kunnian jatkaa hänen jalanjäljissään kotikaupunkini luottamushenkilönä. En toki ole ainut, jolla vastaavia sukujuuria on. Myös Samuli Isolan sukujuuria löytyy kauppalan ensimmäisestä valtuustosta ja näinpä me pyrimmekin hakemaan paikkamme valokuvassa samoilta paikoilta kuin esi-isämme aikanaan.

Ohessa ennen ja nyt kuvapari.

Kauppalanvaltuusto vuonna 1924 apteekkari Lindströmin apteekkitalon edustalla. Rakennnuksessa toimi myös kauppalan kanslia. Hannes Nurminen ylärivissä kolmas oikealta. Kaupunginvaltuusto vuonna 2024. Rakennus on nykyisin Nikkarinkruunin käytössä. Juha Ryhänen ylärivissä kolmas oikealta.